Østjyske Jordbrugsakademikere

Garnteriet Knud Jepsen

Reserver den 6. december kl. 17-19 til et besøg hos gartneriet Knud Jepsen. Gartneriet er verdens største producent af Kalanchoe, der markedsføres under mærket Queen. Gartneriet er er på 120.000 m2 og har 120 ansatte.

et mere deltaljeret program følger.

Rosenhaven ved Marselisborg slot, Mindeparken og generalforsamling

Kom på sommertur i Rosenhaven ved Marselisborg slot, gennem Mindeparken og endelig til Generalforsamling på Hotel Helnan Marselis. Det sker onsdag den 24. maj 2017.

Program
Kl. 17.00 Vi mødes ved indgangen til Marselisborg slot og går en tur gennem slotsparken. Marselisborg slotspark er kendt for dronningens unikke samling af roser, som i 2018 besøges af rosenselskabernes verdenskongres. Rosenspecialist og planteskoleejer Knud E. Pedersen fra Harlev har indvilget i at guide os gennem rosenhaven. 
kl. 18.15 Turen fortsætter ned gennem Mindeparken, hvor vi bliver vist rundt af landskabsarkitekt Birgitte Errboe Poulsen fra Center for byens anvendelse i Aarhus kommunes afdeling for Teknik og Miljø. Mindeparken har en Barokhave, et monument for de faldne i 1. verdenskrig og en storslået udsigt over Aarhus bugt og meget mere.
Kl. 19.15 Generalforsamling for Østjyske Jordbrugsakademikere på Hotel Helnan Marselis med en sandwich og en vand.


Tilmelding: senest den 20. maj på hjemmesiden under arrangementer.
Pris: 100 kr. pr. person

Parkering er muligt langs Marselisborg slotshave, ved indgangen til Mindeparken, hvor Strandvejen går over i Oddervej og ved Hotel Helnan Marselis. 

Velkommen til vores hjemmeside

Torsdag den 23. marts kl. 16.30 besøger Østjyske Jordbrugsakademikere DOKK1 og Aarhus Ø på havnen i Århus.  

Vi mødes på DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Århus C ved informationen på niveau 1. Det er muligt at parkere i det nye parkeringsanlæg under DOKK1.

Program:

16.30: Rundvisning i DOKK 1. 

Dokk1 er det nye store Bibliotek og Borgerservice på havnen i Aarhus. Dokk1 er tegnet af schmidt hammer lassen architects og indgår i omdannelsen af inderhavnen i Aarhus fra industrihavn til byrum. Rundvisningen varer ca. en time. Kom i god tid, da rundvisningen starter præcis kl. 16.30.

  17.30 Sandwich og nyd udsigten fra DOKK 1.

  18.00 Mathias Albertsen fra Århus Kommune henter os, og vi går i samlet flok over til Bylageret, hvor vi skal hører om Århus Ø.

18.10:  Oplæg fra Mathias Albertsen fra Århus Kommune om udviklingsplanerne for Århus Ø – den nye bydel, der skyder op på havnefronten i disse år.

18.45: Oplæg fra Anders Laursen fra Øhaven om Ø-Haven på Pier 4

 Det er seneste tiltag for brugerinddragende aktiviteter på Aarhus Ø. Haven har til formål, at aktivere de arealer, der endnu ikke bygges på, og lade dem blive inddraget af borgerne og det grønne. Formålet er, at tilbyde interesserede borgere en lille nyttehave, hvori man kan dyrke grøntsager, urter, blomster m.m. til egen fornøjelse og brug.

19.15 ca. på dette tidspunkt afslutter vi aftenen med Østjyske Jordbrugsakademikere.  

Tilmelding  til venstre i menu'en senest mandag den 13. marts. Der er 50 pladser til rundvisningen på DOKK 1, så skynd dig at meld dig til, så du sikre dig en plads.

Sandwich og vand koster 50,00 kr. Medbring gerne lige penge. 

 

Gem Gem Gem Gem

DOKK1 og Aarhus Ø

Torsdag den 1. september besøger vi Go-gris. Go-gris er et landbrug som drives af to ældre og tre yngre personer, som forpagter gården. Der drives både svinebrug og planteavl, hvor vi skal høre om deres planteavl.

Bestyrelsen har haft samarbejde med to flittige studerende, som læser oplevelsesøkonomi. Deres hovedopgave handlede blandt andet om integration af syv syriske flygtninge, som alle er agronomer. De syv syriske agronomer vil efter rundvisningen fortælle om landbrug i Syrien.

Tid: Torsdag den 1. september 2016 kl. 17 til 19.30

Sted: Lillerup, Lillerupvej 4, 8751 Gedved

Tilmelding senest den 30. august i menuen til venstre.

Husk 50 kr. til sandwich.  

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Landbrug i Syrien og besøg på Go-gris

Styrk dit faglige netværk, og oplev dansk jordbrug helt tæt på.
Vi holder tre faglige arrangementer om året. For eksempel har vi besøgt:
- Studstrupværket
    - En moderne svinefarm
     - Årstiderne (grøntsagsproduktion)
     - En dansk vinavler
     - Fru Møllers Mølleri
Arrangementerne er gratis, når du er medlem. 

Bliv medlem af Østjyske Jordbrugsakademikeres netværk for 8,30 kr./måned

Styrk dit faglige netværk, og oplev dansk jordbrug helt tæt på.
Vi holder tre faglige arrangementer om året. For eksempel har vi besøgt:
- Studstrupværket
    - En moderne svinefarm
     - Årstiderne (grøntsagsproduktion)
     - En dansk vinavler
     - Fru Møllers Mølleri
Arrangementerne er gratis, når du er medlem.