Arrangementer

Besøg hos ny fabrik der fremstiller økologiske plantepro...

Bliv klogere på planteprotein tirsdag d. 26. november 2019, hvor vi besøger Organic Plant Protein A/S.

 

Vi mødes kl. 17 på adressen Årupvej 93, 8722 Hedensted. Her vil Ulrich Kern-Hansen vise rundt og fortælle om visionerne bag fabrikken. Det forventes, at vi slutter omkring kl. 20.

 

Husk: 50 kr. til sandwich eller betal med mobile pay til Nanna på 28950070.

 

Tilmeld dig på hjemmesiden

 

Lidt om fabrikken

”Organic Plant Protein A/S” er navnet, og missionen er at fremme omstillingen til et mindre kødforbrug ved at udvikle nye planteproteiner, som både er velsmagende og også har en struktur og konsistens, der gør dem egnede til at erstatte kødet i traditionelle kødprodukter som pålæg, pølser og middagsretter.

Da Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen stiftede Hanegal A/S for 25 år siden, var målet at understøtte den økologiske produktionsform, hvor der tages vidtgående hensyn til miljø, grundvand, dyrevelfærd, jordens frugtbarhed og der fremstilles rene produkter uden unødvendige kemiske hjælpestoffer.

Målet er det samme i dag, men nu står vi alle med ny viden om klodens tilstand, og der er bred enighed om at forbruget af kød skal nedsættes markant, hvis vi skal undgå yderlige global opvarmning og mangel på fødevarer til en voksende befolkning.
I de senere år har Hanegal udviklet en række økologiske færdigretter uden kød og en økologisk plantebaseret postej. Målet er, at en langt større andel af Hanegals produkter skal være uden kød, og her er der behov for udvikling af nye typer af økologiske planteproteiner, hvis produkterne skal have god smag og struktur. Dette udviklingsarbejde sættes nu i gang ved at stifte selskabet Organic Plant Protein A/S.

Ud over forsyning til Hanegals produktion forventes det, at planteprotein produkterne fra Organic Plant Protein A/S vil have et meget stort potentiale som eksportvare.

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen